Toen De Kolk geen theater meer was (2006)

Theater De Kolk in Assen sloot zijn deuren (in afwachting van sloop en nieuwbouw) op 31 januari 2006.

Op 1 februari meldde ik mij om 10 uur bij de ingang van het (voormalig) theater om foto’s van het interieur te maken, nu alle lichten aan waren. Desondanks had ik een paar flitsers meegenomen.

Ik schoot die ochtend slechts een twintigtal foto’s, ook omdat de bedrijvigheid al groot was. Het personeel was bezig apparatuur, verlichting en theatergordijnen uit het gebouw te halen. Deze zouden worden ingezet in een tijdelijk reizend ‘Theater De Kolk on Tour’ en een vervangende bioscoop. Deze bioscoop (‘Bioscoop De Kolk‘, met drie ruime zalen, digitale projectie en véél beter geluid dan Assen gewend was bij zijn films) was gelegen aan de Weverstraat op het industrieterrein tussen rondweg, Marsdijk en Noord-Willemskanaal.
Tijdens de sloop heb ik meermaals foto’s van de voortgang gemaakt, en ook het grondwerk op weg naar het bouwen van het vervangende Theater De Nieuwe Kolk heb ik vastgelegd. Totdat de aannemer een hoge houten schutting om de bouwplaats liet zetten, en geen toestemming wilde geven voor het fotograferen van de voortgang van de nieuwbouw… Die foto’s hebben we dus niet.
Hieronder zie je vijfenveertig foto’s voorbij komen van het interieur, de sloop en het grondwerk voor het nieuwe theater. Een foto groter zien? Klik hem aan met rechtermuisknop, open hem in een nieuw tabblad en je kan er vaak zelfs op inzoomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.