Taxatie, inkoop en verkoopbemiddeling

Taxatie, inkoop en verkoopbemiddeling van historische camera’s en fotografica.

Met mijn kennis van historische camera’s, fotografiebenodigdheden en fotografica help ik u graag om een realistische waarde vast te stellen en uw objecten verkoop-klaar te maken.

Foto’s van uw objecten, accurate beschrijvingen van historie en conditie, een waardebepaling en eventueel de verkoop via Marktplaats, Catawiki of internationale veilinghuizen verzorg ik graag voor u.

Leica IIIcK camera, wartime 1945 chrome, unmarked Kugellager
Wat is de waarde van deze Leica?

Het is een Leica IIIc uit 1945, hij is door de fabrikant ooit opgewaardeerd naar de specificaties van het IIIf model uit de jaren ’50. Hij heeft geen originele bekleding en lens meer, en veel deukjes en krassen. Hij werkt echter perfect en het zou kunnen zijn dat er een (in oorlogstijd gangbare) sluiter met kogellagers in is toegepast want hij werkt soepeler dan de meeste van zijn tijdgenoten. Zijn de modificaties waardeverhogend, of juist waardeverminderend? Met een taxatie van camera’s en fotografica wordt op dergelijke vragen een antwoord gezocht zodat u kunt bepalen of u een camera wilt houden of verkopen. Wat is de waarde van deze Leica?

Wat is de waarde van dit verzamelingetje historische foto-chemicaliën?

De individuele onderdelen van deze kleine verzameling foto-chemicaliën, flessen en films zijn wellicht niet veel waard, maar een aantal van de flessen bevat nog vloeistoffen en is zelfs nog ongeopend. De aluminium koker met ORWO-film is ongeopend en gedateerd 1968. Het papieren etiket op de onbeschadigde fles Agfa Metol-Hydrochinon is ongeschonden en in het Nederlands. Wat is de waarde van dit verzamelingetje historische foto-chemicaliën? Een taxatie van camera’s en fotografica maakt dit duidelijk.

Rolleiflex 1932 camera, type 621 Tessar 75mm 3.2 lens
Wat is de waarde van deze Rolleiflex?

Deze Rolleiflex is voor het eerst gemaakt in 1932, het derde jaar dat Rolleiflexen werden gemaakt door fabrikant Franke en Heidecke. Er werden dat jaar drie types gemaakt met verschillende lenzen. Slechts één van de oudere modellen kan vandaag de dag nog worden gebruikt omdat er nog rolfilm voor beschikbaar is, het andere type is enkel voor de verzamelkast.

De Tessar-lens is schoon en ook de zoekerlens is schoon. De spiegel is vervangen (ik kan adviseren in geval van dergelijke herstellingen). De sluitertijden zijn goed vanaf 1/25e, maar de tragere tijden werken niet naar behoren, ik kan adviseren welke reparateurs dit kunnen verhelpen. Met een taxatie van camera’s en fotografica lever ik u alle informatie die ik over een camera of andere voorwerpen kan vinden.

Er is geen serienummer meer te lezen, het was in verf aangebracht onder de merknaam. De staat van de camera is erbarmelijk, maar hij werkt grotendeels naar behoren!

Sinds het merk Rolleiflex een paar jaar geleden definitief ophield te bestaan, worden Rolleiflexen en hun eenvoudiger broertjes de Rolleicords stilaan steeds meer waard. Wat is de waarde van deze Rolleiflex?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.