Analoge camera kopen

Analoge fotografie is leuk! Het gebruik van een oude camera die weer overnieuw hip is geworden, het tegenwicht aan de 'snelle' digitale wereld die een camera met een rolletje biedt, de verwachting van de afgedrukte foto's: "Oh ja!"

Deze koopwijzer vertelt je of een analoge compactcamera iets voor jou is en waar je op moet letten.

Op deze pagina vind je foto's die ik in 2016 maakte met de Sony A7 en historische lenzen met grote diafragma's ('snelle lenzen').

Sinds ik de Sony A7 kocht (op het moment dat de A7 II uitkwam en de prijzen voor het originele model omlaag gingen) is de camera nauwelijks een dag thuis gebleven als ik eropuit ging. Het is een revolutionaire camera waarop ik lang heb gewacht (langer dan ik zelf wel wist!) en hij heeft nog geen moment teleurgesteld!

Daya & Solo collage

Een dubbelportret van Daya en Solo, enkele dagen na elkaar geschoten met: Nikon D600 + 135mm 2.0 Ai en Sony A7 + Canon FD 135mm 2.0.

Ik weet niet meer welke foto met welke combinatie werd gemaakt en ik kan het verschil niet zien.

 

Ik bezocht Berlijn in de zomer van 2016. De focus van deze trip (vijfde keer Berlijn in zes jaar) was puur als 'toerist', maar zonder de reisgids in de hand want daar houd ik niet van.

Naast het bezoeken van vrienden (koken, eten, drinken, kletsen en lachen) was er ook aandacht voor de 'lege' plekken in en om de stad: enkele parken en de Schlachtensee. Zowel overdag als heel vroeg in de ochtend. Van een compleet leeg Görlitzer Park (da's nogal een bijzonderheid!) maak ik nog een gestitchte panoramafoto.

 

Een selectie van de foto's die ik schoot vind je hieronder.

 

 

Schlachtensee S-bahn