Assen, Stad van Dromen

Is Assen een stad van Dromen? Of is het eerder een geval van ‘yeah, dream on?’

Ruim tweehonderd jaar geleden was Assen een dorp, een buurtschap, een gat in de kaart. Welgestelde Noorderlingen werden gevraagd zich te komen vestigen als dokter, notaris of dagblad-uitgever. Het gat in de kaart raakte gevuld met een bestaansgrond.
Toen men vervolgens in 1814 koning Lodewijk Napoleon op bezoek vroeg en van hem stadsrechten ontving, nam de stad een vlucht.

Assen, met pure wilskracht een stad geworden.

Toen een aantal jaren geleden een expositie in het Drents Museum de titel ‘Assen, city of Dreams’ kreeg leek het mij duidelijk dat vandaag de dag niet alles meer tot werkelijkheid kan worden gewild. Zelfs met de beste wil ter wereld kan je Assen toch echt geen ‘City of Dreams’ noemen.

In onze huidige tijd zijn dromen maar zelden nog iets waard. Omdat we alles in (geldelijke) waarde meten, is de insteek vaker ‘maak je droom waar en verdien er je brood mee’. Onterecht, vind ik.

Om de erosie van dromen tegen te gaan maak ik een eigen serie, getiteld ‘Assen, Stad van Dromen’. De beelden (op film geschoten en digitaal geprint) erin zijn een vergezicht op hoe een dromerig Assen er voor mij uitziet. Zodat je even kunt wegdromen van de dagelijkse werkelijkheid.

Fijne feestdagen, een gelukkig en gezond 2022 gewenst, blijf dromen!

Asser Stadsfotograaf
Fijne feestdagen en een gezond 2022 gewenst!

PS. de foto’s uit deze serie zijn allemaal als print verkrijgbaar, in zowel 30×40 (da’s A3-formaat) als in een prachtige 85×120 (da’s A0-formaat zelfs!) centimeter afdruk.

Neem contact op via mijn Facebookpagina voor meer informatie. We zorgen er dan samen voor dat een mooie print in joúw huis of kantoor komt te hangen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.